Gemak Eşanjör

Gemak Eşanjör

Eşanjör

Eşanjör, temelde iki akışkanın arasındaki ısı transferini sağlayan araç olarak ifade edilebilir. Bu sistemin ayırt edici özellikleri bir hayli fazladır. Sıvı ya da gaz halinde bulunan iki farklı akışkanın arasında meydana gelen ısı transferini birbirine karışmadan başarılı bir şekilde yapar. Sistem çalışırken, eşanjörün içinde bulunan plakalar veya değişik ısı transfer yüzeyleri, akışkanları birbirinden ayırır ve ısının da akışkanlığının bir diğerine aktarımına yardım eder. Bu ısı değişimi ise soğutma, ısıtma ya da eş zamanlı bir şekilde iki yönlü şekilde gerçekleşebilmektedir. Gemak tarafından verilen eşanjör hizmetleri, ürünlerden suya alternatif olarak kıyasla enerjiyi ve aynı zamanda yatırım maliyetlerini yarı yarıya düşürmektedir.

Silindir Gövde Eşanjör Nedir?

Ürünlerden suya ve farklı alternatiflerine oranla enerji ile yatarım maliyetlerini düşürmeye yarayan sistem olarak ifade edilebilir. Üründen ürüne yüksek teknolojili, ultra hijyenik borular sayesinde ısı eşanjörleri, büyük oranda enerji tasarrufu sağlamaktadır. Silindir gövde eşanjörlerin plakalı eşanjör olarak da adlandırılabileceği söylenebilir. Akıllı olan ve herhangi bir nedenden dolayı çatlak içermeyen kaynakların yenilikçi yay kutuları ve kilit özellikleri birinci sınıf kalitede üretilmiştir. Daha az soğutma suyu ve buhar tüketerek yüksek enerji verimliliği sağlaması nedeniyle verimli üretimler yapılabilmektedir. Aynı zamanda enerji konfigürasyonuna bağlı olarak farklı alternatiflere göre de daha az enerji tüketimi sağlar. Ekipman kullanım ömürleri fazla olan sistemlerdir.

Isı Eşanjörleri Önemi

Plakalı olarak ya da borulu bir şekilde sıvı gıdaların ısıtılmasına ya da soğutulmasına yarayan sistemle olarak ifade edilebilir. Bu ürünlerin tüketiminin güvenilir bir hale gelmesi için gıda sanayisinde kullanımının önemi büyük olan temel bir süreçtir. Bu sistemlerin fiyat aralıkları türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Plakalı eşanjör fiyatları gıda kullanımları için özel olarak üretilen sistemler arasında farklılaşmaktadır. Sistemlerde yer alan partikülleri ve bulunan yüksek ya da değişken viskoziteye sahip karmaşık ürün akışını kolaylaştıran eşanjörler gerekli olabilmektedir. Bu tip sistemler ise plakalı olursa, plakalı eşanjör fiyat aralıkları değişkenlik gösterecektir. Kullanım alanları, sistemdeki donanımsal teknolojiler ve model farklılıkları fiyatta etken olan durumlar arasında yerini alır.

Ürünlerin detaylarına erişmek ve satın almak için esanjorsatis.com online satış sitemizi ziyaret edebilirsiniz.