Gemak Meyve Suyu Tesisi Nedir?

Gemak Meyve Suyu Tesisi Nedir?

Gemak Meyve Suyu Tesisi 

Meyve suyu tesisi tüketicilerin meyve suyu taleplerini yıl boyu talep edebilmeleri için meyvelerin doğallığını koruyarak konsantreye dönüştüren bir sistemdir. Tesislerden üretimlerinden meydana gelen konsantreler daha sonrasında meyve suyu üretiminde ara ürün niteliğinde kullanımı sağlanmaktadır. Konsantre üretim işlemini Gemak’ın, meyvelerin bir dizi işlemden geçerek yaptığı söylenebilir. Öncelikle yıkama aşaması detaylı bir şekilde yapılır. Daha sonra ayıklama, haşlama, hazırlama, presleme, durulama ve yoğunlaştırma gibi işlemler sırasıyla gelmektedir. Bu işlemlerin ardından meydana gelen meyve konsantresi ambalajlandıktan sonra depolama işlemi sağlanacaktır. Depoya alınan konsantreler, meyve sularının yanı sıra şeker, dondurma, sakız, reçel gibi gıdaların üretimi içinde kullanımı sağlanabilir.

Meyve Suyu Tesisi Seperatörü

Bu sistemler, farklı kategorilere ayrılarak çalışma performansı gösterir. Kayış, dişli tahrikli, kasnak olmak üzere farklı tipleri vardır. Meyve suyu tesisi seperatörü çanak ve mekanik stres korozyona yüksek oranda direnç sağlayarak özel çelikten yapılarak herhangi bir şekilde paslanma durumunu ortaya çıkartmaz. Büyük hacimli olan çanak sistemine sahiptirler. Bunun yanı sıra deşarj odalarının olmasından dolayı öncesinde ve sonrasında pislik boşaltımı sırasındaki zaman dilimi artırılır. Böylece birim zamandan elde edilecek verimde çoğalır. Meyve suyu seperatörleri, markanın sağladığı dizayn ve üretim işlemleri ile kaliteli bir şekilde yapılmaktadır. Meyve sularının yanı sıra farklı gıdalar için de kullanım sağlanacak bir sistemdir.

Meyve Suyu Seperatörü Kullanım Alanları

Bu sistemlerin meyve suyu sektörünün yanı sıra farklı alanlarda da kullanımı sağlanabilmektedir. Bu gıda alanları şu şekilde sıralanabilir:
  • Fermente ve mayalandırılmış olan içecek sektöründe durultma işlemi yapılırken kullanılır.
  • Meyve suyu sektörü içinde NTU değerini düşürülmesi için kullanılabilmektedir.
  • Kabuk yağları
  • Berraklaştırma işlemi için,
  • Klarifikasyon denilen süreç için de kullanılabilecek işlemlerdir.

Meyve suyu seperatörü kullanım alanları bir hayli geniştir. İçecek ve belirli gıdaların işlenmesinde büyük bir rol oynayan sistemin yüksek teknolojik işlem kullanılarak tasarlandığı söylenebilir. Seperatörlerin farklı tip kullanımlarının olması çalışma sistemini farklı gıdalar için kullanmaya imkan tanır. Ayrıca direncini yükselten sistemler, dublex sistem ya da süper dublex olarak ayrılmaktadır.