Peynir fabrikası Kurmak İçin gerekli Donanımlar

Peynir fabrikası Kurmak İçin gerekli Donanımlar

Peynir Fabrikası Kurmak İçin Gerekli Donanımlar

Peynir tesisi kurmak noktasında gider kalemleri arasında gerekli olan donanımlar ilk sırada gelmektedir. Bu gün üretimin seri ve kaliteli bir şekilde ve belirli bir standart dâhilinde yapılabilmesi için teknolojiye ihtiyaç duyulmaktadır. Tesis kurmak ve faaliyetleri genişletmek için gerekli olan donanımların satın alınması üretimi daha kolay hale getirecektir. Aynı zamanda son teknolojik ekipmanların kullanılıyor olması iş gücünü de ortadan kaldıracaktır. Pek çok firma sahibi tarafından işgücüne önem verilmekte, makinelerin yapacakları işler çalışanlara yaptırılmaktadır. Ancak bu işletmeler açısından daha maliyetli bir durumdur. Makinelerin yapacakları işleri personeller yaptığında her personele maaş verilmesi ve Sosyal Güvenlik Primleri dikkate alındığında durum fabrika sahipleri için daha maliyetli olmaktadır.

Peynir Fabrikası İçin Gerekli Ekipmanlar

Peynir fabrikası için gerekli olan ekipmanlar alınmadan evvel üretim miktarı (yıl/ton) dikkate alınmalıdır. Bunun yanında üretimi yapılacak olan peynir çeşidine göre farklı makineler de bulunmaktadır. Sofraların vazgeçilmezi olan peynirin de pek çok çeşidi bulunduğundan dolayı her makinenin her peyniri yapmasını beklemek de doğru olmayacaktır. Peynir teknesi üretim kapasitesine göre belirlenecek olup bunun yanında;

  • Kaşar peyniri üretim hattı
  • Hellim peyniri üretim hattı
  • Lor peyniri üretim hattı
  • Beyaz peynir ünitesi

Beyaz peynir için bu durumu ele alacak olursak öncelikli olarak peynir üretimi için mayalama teknesine ihtiyaç duyulacaktır. Salamura depo tankı, teneke kapatma makinesi gibi makinelere de ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak örneğin lor peyniri kaynatarak yapıldığından dolayı kaynatma kazanı, süzme teknesi, lor askısı, depo tank gibi makinelere de ihtiyaç duyulacaktır.

Peynir Fabrikası Kurmak İçin Gerekli Olan Ekipmanlar Pahalı Mıdır?

Peynir teknesi gibi peynir fabrikası kurulumu için gerekli olan ekipmanların fiyatları kapasite ve firmaya göre değişiklik göstermektedir. Depolama tankı ve teknelerinin hacmi, ünitelerin tam otomatik olup olmadığı gibi durumlar göz önüne alındığında fiyatlar noktasında değişiklik söz konusu olacaktır. Bunun yanında peynir üretiminin ham maddesi olan çiğ süt üretimi yapan firmalar çiğ sütün işlenmesi için de çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyulacaktır. Anahtar teslim peynir tesisi kurulumu için bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.