Peynir Fabrikası Kurulumu

Peynir Fabrikası Kurulumu

Peynir Fabrikası Kurulumu

Süt ve süt ürünleri sağlıklı beslenme açısından oldukça önemlidir. Özellikle peynir kemik gelişimi açısından önemli bir besin kaynağı olurken ne yazık ki kaliteli ve besin değeri yüksek bir peynire rastlamak her zaman kolay olmuyor. Peynir tesisi kurmak gibi bir fikriniz varsa bu fikir oldukça iyi olabilir. Avrupa’nın dörtte biri kadar süt ürünleri tüketimi ihtiyacı olan ülkemizde hem bu ihtiyacın bir kısmının karşılanması hem de yurt dışına ihracat yapılması noktasında tesis kurulumu önemli olacaktır. Süt üretim tesislerinin vazgeçilmezi olan peynirin pek çok çeşidinin olması da ayrıca avantajdır. Kaşar peyniri, lor peyniri, beyaz peynir gibi sofraların ve mutfakların vazgeçilmezi olan peynirleri üretmek için bir yeni bir üretim tesisi kurmak ya da mevcut süt tesisine bir peynir hattı eklenmesi mantıklı olacaktır.

Peynir Fabrikası Kurulum Aşamaları

Peynir tesisi kurulurken öncelikli olarak tesis için elverişli bir yer seçilmelidir. Bu tür tesislerin ana maddesi çiğ süt olduğundan dolayı tesis süte ulaşımın kolay olduğu bir noktada olmalıdır. Ham maddeye teminde yakınlık ne kadar mümkünse üretim de o denli kolay olur. Daha sonra peynirin pazarlanması için yerleşim yerlerine tesisin ne kadar uzaklıkta olduğu tespit edilmelidir. Elektrik ve suyu ulaşım noktasında da sıkıntı yaşanmamalıdır. Çevresel faktörlerin dikkate alınması sonrası iş gücü temininin kolay olması, üretim kapasitesinin belirlenmesi, alt yapının oluşturulması, gerekli ekipmanların temin edilmesi ve izinlerin alınması sonucu faaliyete geçilebilir. 

Peynir Fabrikası Kurmak Maliyetli Midir?

Peynir tesisi kurmak ilk etapta kulağa hoş gelebilir. Ancak tesisin kurulması, gerekli ekipmanların temin edilmesi, iç gücü, tesis giderleri gibi pek çok giderin hesaplanması gerekir. Tesis kurulumu ciddi bir yatırım gerektirmekte olup bazı tesis sahipleri hayvanları kendileri yetiştirdikleri bir tesis ile peynir fabrikalarını desteklemektedir. Bunun yanında izin ve ruhsat izin giderler, fabrika arsasının temini, mühendislik aşaması, üretim hatlarının oluşturulması, ambalajlama gibi pek çok unsura da dikkate alınması gerekmektedir. Taşıma, enerji, iş gücü, ham madde maliyetleri de dikkate alınarak bir yatırım hesaplaması yapılmalı ve tesis için gerekli izinlerin alınması noktasındaki prosedürler de dikkate alınmalıdır. Projelendirme aşamasından anahtar teslim tesis kurulumu için bizimle iletişime geçebilirsiniz.