Gemak Eşanjör Nedir?

Gemak Eşanjör Nedir?

Eşanjör Nedir?

Eşanjör olarak adlandırılan terim, herhangi bir şekilde fiziksel temas olmadan arasında sıcaklık farklı bulunan farklı maddelerin birbirinden ayrılarak, ısı transferlerini sağlayan elemandır. Eşanjörler çalışma prensipleri olarak temelde üç tip olarak ayrılmaktadır:
  • Borulu tip eşanjörler
  • Plakalı tip eşanjör (bu sistemler sökülebilen, kaynak tip, yarı kaynak olarak ve lehimli tip şeklinde sıralanabilir).
  • Özel olarak uygulama yapılan eşanjörler ise ( Econocoil, Spiral, Platecoil eşanjörler olarak ayrılır).
Plakalı eşanjörlerler çok sık tercih edilen çalışma prensiplerindendir. Farklı uygulamalar için geniş ürün yelpazesi ile verilen bir hizmettir. Isı eşanjörü modüler yapı olarak adlandırılan kavramlara dayanarak meydana getirilir. Bu sistemin en önemli özelliği ise çalışma şartlarındaki değişmelere bağlı bir şekilde kolaylıkla plaka eklemesi ve çıkarımı yeni şartlara uygun olarak ayarlanabilir.

Plakalı Eşanjör Konstrüksiyon Nedir?

Isı değişimine yardımcı olan, patent ve plakalar yapılarak, çelikten üretilen arka ve ön baskı plakalar arasındaki taşıyıcı barlar sayesinde dizilme işlemi yardımıyla tespit edilir. Plakalı eşanjör konstrüksiyon nedir? Denildiğinde genel anlamda plakaların her biri için yekpare bir şekilde preslenen işlemlerde yüksek mukavemet için büyük bir önem arz eder. Ayrıca plakalar üstünde herhangi bir kaynak ya da bağlantı da bulunmaz. Standart bir ünite yardımı ile plakaların üstünde köşelerinde dört delik bulunmaktadır. Sızdırmayan ve ısı transferini oluşturmak için lastik esaslı contalar, conta yuvası içinde bulunur. Bu sistem giriş ve çıkış nozulları, çoğunda ön baskı plakası üstünde yer almaktadır.

Plakalı Eşanjör Çalışma Prensibi

Plakalı olarak tasarlanan ısı eşanjörü, contalar ile plakaların üstünde oluşturulmuş olan akış kanallarından geçmektedir. Plakalı eşanjör çalışma prensibi akışların birbiri ile karışmadan akar. Bunun yanı sıra sıcaklık farklarından kaynaklı, istenilen ısı transferleri sağlanabilmektedir. Bu sistemler, plaka sayısı, plaka boyutu, içinden geçmekte olan akışkan debiler ve giriş çıkış sıcaklık değerleri mukavemet değerine göre belirlenmektedir. Gemak, bu anlamda kaliteli hizmet yapısı ile dikkat çekmektedir. Aynı zamanda plakalar üstünde asimetrik, akışkanların türbülansları şeklinde akmaya yardımcı olan yüksek ısı transferleri katsayıların elde edilmesinde etken bir durumdur.

Ürünlerin detaylarına erişmek ve satın almak için esanjorsatis.com online satış sitemizi ziyaret edebilirsiniz.